(door interim predikant Marianne Paas)

Ik ben intussen een paar maanden onderweg in Peize. En wat ik vooral doe: veel praten en luisteren, met veel mensen, ook van ‘buiten’ de kerkelijke gemeente. In de gesprekken komt naar voren wat jullie raakt, waar jullie verbondenheid met de gemeenschap door wordt gevormd en versterkt. Maar ook waar jullie tegenaan zijn gelopen. Wij bespreken ook: wat heb jij voor jezelf nodig? Wat zou het voor jou betekenen, wanneer er geen kerkgemeente in het dorp meer is?

Vrijwel iedereen die ik spreek voelt wel aan: er staat druk op de ketel! De groep wordt kleiner, het valt niet mee om alles overeind te houden. Maar ik ontmoet ook dankbaarheid en blijdschap; velen voelen je toch ook echt thuis in de Kerk van Peize.

Ik praat nog een paar weken door en dan ga ik ordenen wat ik heb gehoord, gezien, gevoeld. Daarna begin ik met schrijven van aanbevelingen voor de kerkenraad en de Toekomstgroep. Wil je alsnog meepraten in een groepsgesprek? Laat het mij weten: mpaas@aanzet-begeleiding.nl  of een bericht naar Ann Scholten sturen.