Collecterooster

Dorpsgenoten van Peize en leden Oecumenische gemeente.
Door de bijzondere omstandigheden door het corona virus en de maatregelen van de overheid gaan de deur collecten, maar ook de collecten op zondag in de Kerk van Peize niet door. Terwijl juist in deze tijd van bijzondere omstandigheden meer hulp nodig is en in het bijzonder financiële hulp in gebieden, waar mensen zelf weinig of zelfs niets kunnen doen. Een zeer schrijnend voorbeeld hiervan zijn de mensen in vluchtelingen kampen in Griekenland, waar mensen samen geperst in tenten wonen. Een corona uitbraak daar zal voor velen funest zijn.

Tijdens de internet dienst op zondag 10 uur, zal er voor de komende periode maar één collecte zijn. Er kan een bedrag gestort worden op NL59RABO0353101303 Diaconie Kerk van Peize met vermelding van “ het doel “ of “algemeen“, en in dat laatste geval zal de diaconie het bedrag verdelen over de doelen. Kiest men voor de 2de optie, dan kan men voor meerdere weken in één keer overmaken.

In de lijst van doelen  zijn de onderwerpen algemeen gekozen, zodat de opbrengst ten goede kan komen aan alle mensen in nood. Voor “Noodhulp Corona “ is ons nu nog geen geschikt ANBI banknummer bekend, maar dat komt er zeker. Verder is de diaconie er zich van bewust, dat naast de leden van de Oecumenische Gemeente  Kerk van Peize er veel mensen in Peize zullen zijn, die graag willen bijdragen om mensen getroffen door deze corona omstandigheden te helpen. Dorpsgenoten als u zelf die nog geen manier hebt gevonden om financieel te helpen, dan stellen we u graag in de gelegenheid om mee te doen aan deze actie van 5 mooie doelen door Kerk van Peize.

Collectes

Zondag 13, 20, 27 september en 4 oktober:  Noodhulp Beiroet
Door de enorme explosie in de haven van Beiroet zijn zeker 100 doden en duizenden gewonden gevallen. De helft van de stad is beschadigd en 300.000 mensen zijn dakloos. De nood is hoog: Libanon zucht al onder een zware economische crisis en de gevolgen van de coronacrisis. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en via de eigen partners ter plekke. Uw steun voor Libanon is zeer hard nodig!

Zondag 11 oktober:  Noodhulp Corona
We leven in een onzekere tijd. Het coronavirus grijpt in de hele wereld om zich heen en houdt ons in een stevige greep van angst en zorgen. Grenzen zijn gesloten, mensen raken geïsoleerd en missen hun sociale contacten, familie en kerkelijke gemeente. De gevolgen van het coronavirus raken ons allemaal. Dichtbij, in onze huizen en onze steden. Verder weg, bij onze medemensen over de hele wereld. Met deze collecte ondersteunen we projecten om mensen in nood bij te staan. In Nederland én wereldwijd.

Mogen zij rekenen op uw steun?

Wim Oostenbrink/Gert Jan Brons/Guido Janssen