Collecterooster

Zondag 17 december en 21 januari: Warchild

Warchild Nederland is een onafhankelijke humanitaire organisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog.
Miljoenen kinderen groeien op in oorlog. Oorlog die een verwoestende invloed heeft op hun ontwikkeling. Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit. Ze hebben het recht op te groeien in vrede. Zich op een gezonde manier te ontwikkelen, in een veilige omgeving
De visie van War Child is een vreedzame toekomst voor alle oorlogskinderen.
War Child gelooft in de kracht van kinderen en jongeren. Ondanks de verschrikkingen van een oorlog, zorgen zij ervoor dat kinderen en jongeren deze kracht kunnen ontwikkelen zodat ze hun toekomst en die van hun omgeving kunnen veranderen.

Zondag 24 en maandag 25 december: Kinderen in de knel

Geen enkel kind mag worden onderdrukt. Kinderen hebben recht op onderwijs, omdat dit belangrijk is voor hun toekomst. Geef hen de kans om de cirkel van armoede te doorbreken. Voor maar liefst 168 miljoen kinderen is niet de schoolklas, maar arbeid de dagelijkse realiteit. Wereldwijd werkt gemiddeld 1 op de 10 kinderen. Zij werken op het land, op straat, in de huishouding, in fabrieken, in mijnen, in de prostitutie of als kindsoldaat. Samen met andere organisaties zet Kerk in Actie zich in voor kinderarbeid vrije zones.
Sta op voor kinderen in de knel! Zet u, samen met uw kerk, in en ga kinderarbeid tegen

Zondag 31 december: Straatkinderen

Elk jaar is een aantal collectes bestemd voor het project REMER voor straatkinderen in Brazilië. Remer, een schuilplaats voor kinderen.
De projecten zijn gericht op preventie, opvang en terugkeer naar de maatschappij. Dit gebeurt in de vorm van opvanghuizen, inloophuizen, hulp op straat en gezinsvervangende huizen. Met enorme energie werken Robert Smits en zijn medewerkers aan de opvang en begeleiding om kinderen nieuwe kansen te geven.
In Rio de Janeiro in Brazilië zijn nu meer projecten en er is nog veel te doen. Veel te veel kinderen leven in verschrikkelijke omstandigheden.

Zondag 7 januari: St. Vluchtelingen

Wereldwijd zijn er zo’n 40 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Stichting Vluchteling zet zich al meer dan 30 jaar in voor de opvang en begeleiding van vluchtelingen en ontheemden – vluchtelingen binnen de eigen landsgrenzen. In meer dan 20 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa zorgt Stichting Vluchteling voor onder andere onderdak, voedsel, sanitaire voorzieningen en medische zorg.

Zondag 14 januari: Openhof

Een dagopvang voor dak- en thuislozen in de binnenstad van Groningen. In de Open Hof kunnen mensen terecht die buiten de samenleving staan. Een huis met een huiskamer waar ruimte is voor een gesprek, een kopje koffie, een broodmaaltijd, een luisterend oor. een huis dat een veilige plek is voor dak- en thuislozen, druggebruikers, heroïneprostituees, alcohol- en andere verslaafden.
Een dagopvang voor dak- en thuislozen in de binnenstad van Groningen. In de Open Hof kunnen mensen terecht die buiten de samenleving staan.


Zondag 28 januari: Edukans

Edukans, omdat onderwijs écht helpt!
Ieder kind heeft recht op onderwijs. Toch gaan wereldwijd 67 miljoen kinderen niet naar school. Daar moet iets aan gebeuren!
Edukans gelooft in scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. Onderwijs maakt weerbaar, geeft kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang profijt van hebben. Daarom werkt Edukans aan meer scholen, meer schoolbanken, meer schoolborden, meer boeken en meer leraren in ontwikkelingslanden.

Mogen zij rekenen op uw steun?

Wim Oostenbrink/Gert Jan Brons/Guido Janssen