De kerk van Peize werd geïnterviewd door RTV Drenthe. Namens de kerk spraken Peter Killestijn en Gerard Brandsema over de Stichting Steun Onderhoud Dorpskerk Peize (SSODP) en de verbouwing van de kerk.
Het interview van 4 augustus 2020 is terug te zien op de site van RTV Drenthe: https://www.rtvdrenthe.nl/radio/programma/132/de-Dag-van-Drenthe-met-Tommas/aflevering/55656
Het meest interessante deel is van 9.35 tot 15.16 minuten.

Hieronder enkele foto’s van het interview dat live in de kerk werd opgenomen.

Ook stond dit artikel op ditispeize.nl

Veranderingen bij onderhoud stichting kerk
Na hun maximale termijn van 8 jaar hebben Jeichien Helder – Boerma en Hans Langeslag afscheid moeten nemen als bestuurslid van Stichting Steun Onderhoud Dorpskerk Peize. ‘De twee zullen binnen de SSODP gelukkig wel ondersteunend actief blijven’, laat voorzitter Gerard Brandsema weten. Het bestuur is op zoek naar nieuwe bestuursleden. Jan Drenckhahn is bereid gevonden om een van de opgevallen bestuursplekken in te nemen. ‘We zoeken nog een penningmeester als opvolging van Ineke Leemreize, ook zij zal in de loop van dit jaar stoppen’.
Voor de SSODP nadert een belangrijke periode vanwege de verbouwing van de kerk en er veel investeringen nodig zijn met energie van betrokken mensen en werven van nieuwe donateurs. Extra financiële middelen zijn ook nodig om de grote operatie van een toekomstbestendig kerkgebouw mogelijk te maken! Het geld van onze Stichting bijeengebracht door de vele donateurs in Peize zal hierin ook een belangrijke rol vervullen. ‘Hoe concreet dat er uit ziet laten we u nog weten de komende tijd!’ meldt Brandsema. (Eigen foto)