De eerste bouwvergadering, in september, ging vooral over planning: offertes, facturen, verzekeringen, voorwaarden in de vergunning, nutsvoorzieningen, krachtstroom en inrichten van het terrein om de kerk zonder de bomen aan te tasten of de buren in de weg te zitten. Ook de inrichting van de keuken, de kleur van de wanden, plaatsing van de apparatuur en de ringleiding werden besproken.

In de bouwvergadering van november meldde aannemer Boelens dat de werkzaamheden in de kerk van start waren gegaan.

Alle instrumenten en de kaarsenkroon zijn zorgvuldig ingepakt. De kansel, het klankbord en de Kymmelsbank gedemonteerd en in de kerk opgeslagen. De wanden onder de orgelgaanderij werden gedemonteerd.

De bouwvergadering stond verder in het teken van de krachtberekeningen, aansturen van de luidklok, ventilatie, deurtjes van het uitgifteluik, een luik in het plafond van het koor, hoogteverstelling van de kaarsenkroon en restauratie van het offerblok.   De eikenhouten kerkstoelen hebben allemaal een mooie bestemming gekregen. Veel zijn er verkocht, wat enkele honderden euro’s opleverde voor de verbouwing. De rest is opgehaald door Het Erfgoed Arsenaal Drenthe, zij zitten in het voormalige munitiecomplex in het Mantingerveld. De goede stoelen worden door hen weer hergebruikt in andere oude kerken of gebouwen. Met de kapotte stoelen worden workshops gehouden om kinderen te interesseren voor het restauratie vak, oude bouwmaterialen en meubels. Wat een prachtige bestemming!